Hotele to miejsca, które statystycznie odwiedzamy najczęściej podczas urlopów oraz służbowych wyjazdów. Wybierając odpowiednie miejsce noclegowe, interesuje nas nie tylko lokalizacja, ale również wystrój, wyposażenie pokoju, standard oraz wszelkie udogodnienia. Jednym z takich udogodnień jest hotelowa restauracja, w której rano możemy zjeść smaczne śniadanie, popołudniu przepyszny obiad, a wieczorem wykwintną kolację. Co mają do zaoferowania restauracje hotelowe?

Dobra restauracja hotelowa – co ją wyróżnia?

Hotele to coraz częściej nie tylko miejsce noclegowe, ale i obiekty oferujące ciekawe wyżywienie oraz liczne atrakcje. Wraz z upływem czasu hotelowe restauracje przestały przypominać typowe stołówki. Obecnie, coraz częściej są to przestronne, dopasowane do klimatu hotelowego sale, w których spożywanie posiłku jest czystą przyjemnością.

Na stołach widnieją obrusy dopasowane do wnętrza, które często udekorowane są wazonikami ze świeżymi kwiatami oraz innymi przyjemnymi dla oka dodatkami, a krzesła dopasowane są do całości wystroju.

Nowoczesne restauracje w hotelach to poza odpowiednią aranżacją, profesjonalna obsługa. Wybierając się do hotelu ze swoim pupilem, niezwykle ważnym aspektem będzie możliwość zabrania go do restauracji. To, co wyróżnia najlepsze restauracje hotelowe to także możliwość zarezerwowania stolika. Pomimo tego, że klimat restauracji jest niezwykle ważny, nie powinien on stanowić głównego powodu dla wyboru konkretnego hotelu. Najważniejsze jest bowiem jedzenie.

Co znajdziemy w menu restauracji hotelowej?

Dobra restauracja hotelowa podaje dania skomponowane jedynie ze świeżych składników, a w menu bardzo często znajdują się potrawy lokalne oraz sezonowe. Nierzadko spotykane są w nich także dania polskie oraz europejskie.

Dużym komfortem jest też śniadanie serwowane w formie bufetu szwedzkiego, gdzie sami możemy skomponować swój posiłek. Dobre menu to karta z przemyślaną listą potraw, która poza daniami zawiera również zróżnicowaną ofertę napojów oraz posiłki dedykowane dzieciom.

Jednym z takich miejsc jest hotel restauracja w Cieszynie. Miejsce stanowi doskonałą bazę zarówno na biznesowe, jak i kameralne spotkania w gronie najbliższych. W restauracji istnieje możliwość zamówienia śniadań biznesowych.

W menu można znaleźć potrawy lokalne, takie jak żulc czy pieczone żeberka oraz wiele innych propozycji. Restauracja słynie z przepysznej pizzy, doskonałych zupsałatek, a także dań głównych. Dobra restauracja hotelowa to taka, w której każdy znajdzie coś dla siebie. Szeroki wybór makaronówryżów oraz dań rybnych to gwarancja udanego obiadu. Restauracja w cieszyńskim hotelu oferuje także dania wegetariańskie oraz dedykowane dzieciom.

Dlaczego warto skorzystać z oferty restauracji hotelowych?

Restauracje hotelowe, w tym także restauracja Liburnia w hotelu w Cieszynie to, w odróżnieniu od innych lokali gastronomicznych, przestronne sale. Tego typu restauracje otwarte są bowiem nie tylko na klientów hotelowych, ale i gości z zewnątrz.

Dodatkowym atutem takich miejsc jest elegancki wystrój, który wiąże się z potrzebą zachowania symetrii w estetyce hoteli oraz pomieszczeń hotelowych. To, co wyróżnia restauracje hotelowe to doskonała kuchnia. Dania serwowane w takich miejscach zawsze składają się ze świeżych składników, które są kluczem do najlepszego smaku.

Podróżując po kraju, warto wybierać hotele z restauracją hotelową, w których można skosztować lokalnych dań. Noclegi w Cieszynie to doskonały wybór zarówno na spotkania biznesowe, jak i wspólne spędzenie czasu z najbliższymi.

Podziel się